Geschiedenis

De geschiedenis van ISN Ulu Moskee Bergen op Zoom

De Ulu Moskee Bergen op Zoom is aangesloten bij Islamitische Stichting Nederland

In de jaren ‘60 had Nederland arbeidskrachten nodig om de economie na de Tweede Wereldoorlog te herstellen. Turkije stuurde arbeiders, die zich o.a. in Bergen op Zoom vestigden. Wat begon als arbeidsmigratie, groeide al snel uit tot gezinshereniging. De behoefte aan religieuze voorzieningen leidde tot de oprichting van een Turks Islamitisch Centrum in 1979. De oude melkfabriek in Bergen op Zoom werd gekocht en omgebouwd tot een moskee, die in 1984 werd overgedragen aan de Islamitische Stichting Nederland en de naam “I.S.N. Ulu Moskee” kreeg. De Ulu-moskee in de gemeente Bergen op Zoom is sinds 1984 actief als gebedshuis en cultureel centrum voor de Turks-Nederlandse gemeenschap. 

In 2009 werd de nieuwe moskee aan de Van Heelulaan geopend. De moskee is een multifunctioneel gebouw geplaatst in een parkachtige locatie. Het gebouw bestaat uit twee delen: een rond gebedsdeel en een multifunctioneel deel. De beide bouwdelen zijn uitgevoerd in wit stucwerk met verwijzingen naar de Ottomaanse architectuur. Deze massa’s worden bij elkaar gehouden door een rode metselwerkschil, het ‘Hollandse’ element, eindigend in een minaret. De Ulu-moskee is verbonden aan de Islamitische Stichting Nederland.

Neem contact met ons op

Wil jij lid of donateur worden en zo een steentje bijdragen aan de moskee? Of wil je een eenmalige donatie doen? Vraag dan informatie aan via het formulier of druk op de DONATIE knop. 

Heb jij andere vragen of wil je eens vrijblijvend met iemand praten neem dan contact met ons op. Bij ons is iedereen altijd welkom!

Informatie aanvragen

  Voornaam Telefoonnummer

  Onderwerp
  Bericht

  DONATEUR WORDEN

  ISN Ulu Moskee BoZ is meer dan alleen een moskee. Het is een multiculturele ontmoetingsplaats waar nieuwe vriendschappen tot stand komen en mooie herinneringen worden gemaakt. Voor zowel jong als oud is de moskee een plek om samen te komen, te bidden en te leren over het geloof.

  Schuiven naar boven