Benefiet - ISN B.o.Z Ulu Moskee
Canlı yayın bağış kampanyası - HDV B.o.Z. Ulu Camii

(NL)Ulu Moskee ´Alles voor onze toekomst´

Zoals eerder aangekondigd start vandaag om 19:00 onze inzamelingsactie voor de pas gekochte bijgebouw van onze Moskee om de schulden eerder af te betalen.
Dit betekend dat we jouw Donatie en Dua hard nodig hebben.

We vragen ALLAH Subhanu wa ta´ala om al jullie donaties te accepteren en moge ALLAH deze jullie ten goede laten komen.


(TR)Ulu Camii ‘hersey geleceğimiz için’

Daha önce belirttiğimiz gibi, bugün saat 19.00’da camimizin yeni satın alınan binasi için online yardim ve bağış kampanyamız başlamıştır. Bu nedenle bağışlarınıza ve dualarınıza ihtiyacımız olduğu anlamına gelir.

ALLAH tüm bağışlarınızı kabul etsin.

Verricht jullie sadaqa op verschillende manieren:
Sadakanızı aşağıdaki yollarla yapabilirsiniz:

Online

Doneren maken we graag zo makkelijk mogelijk voor je. Klik op de onderstaande button waarmee je jouw donatie online veilig kan afronden.

Donatie in termijnen / Taksitle ödeme

Machtig onze moskee om periodiek een bedrag te incasseren. Gebruik dan onderstaande knop voor het machtigingsformulier.

Op locatie / Konumda

Donatie op locatie is mogelijk.

Van Heelulaan 77,
4624 BL Bergen op Zoom

DONEREN/BAĞIŞ

Bedrag

ISN Bergen op Zoom Ulu Moskee – HDV Bergen op Zoom Ulu Camii
Van Heelulaan 77,
4624 BL Bergen op Zoom

06-23503812

IBAN  | NL73 INGB 065 429 2418
KVK | 411 04 007

“Als een man sterft, komen zijn goede daden tot een eind, behalve drie: sadaqa djariya, profijtvolle kennis en een rechtvaardige zoon die voor hem zal bidden.”

Informatie over het project.

De noodzaak van een Islamitisch Woon-zorgcentrum.

Veel Turkse en Marokkaanse ouderen zijn in de jaren ’60 en ’70 als gastarbeider naar Nederland gehaald om zwaar lichamelijk werk te verrichten. De bedoeling was om na een aantal jaren te werken terug te keren naar het thuisland. Het is anders gelopen… De meesten hebben inmiddels langer in Nederland geleefd dan in het land van herkomst en voelen zich hier dan ook thuis. Dit is de generatie, die nu aan het verouderen is, en waar een ‘woon-zorgcentrum’ een noodzaak voor is geworden.

Zonder schuldgevoel.

Als bestuur van de Ulu Moskee is ons voornemen om over een aantal jaren op de grond van de oude Suzuki garage een ‘Woon-zorgcentrum’ te bouwen. Voor de naaste familie van de zorgvragers zal onze nieuwe woon-zorgcentrum een uitkomst bieden. In de Turkse en Marokkaanse cultuur is het namenlijk zo dat je als naaste familie zelf de zorg op je moet willen nemen. Maar op een gegeven moment is die zorg zo zwaar dat het thuis niet meer is vol te houden, wat voor veel naasten moeilijk te accepteren is. Op dat punt willen wij ze met onze woon-zorgcenrum gerust stellen en willen wij juist rekening gaan houden met speciale wensen en voorkeuren van de bewoners.

Aandacht voor de culturele en religieuze achtergrond van de bewoners.

Het ‘Woon-zorgcentrum’ zal een complex worden waar aandacht is voor de culturele en religieuze achtergrond van de bewoners. Het woon-zorgcentrum zal rekening houden met de afkomst van de bewoners. Ons doel is dan ook dat de bewoners en hun familie kunnen rekenen op medewerkers die Turks en Marokkaans verstaan. Halal maaltijden, gebedsruimten en aandacht voor familie moeten bij onze toekomstige woon-zorgcentrum vanzelfsprekend zijn.